Loftets varmetab

Ved du, hvor vigtigt det er for dig og din familie – og din ejendom – at du har sørget for korrekt isolering af loftet? Ok. Fint. Har du fået sikkerhed, for at loftsisoleringen oppe på dit loft er korrekt? Nå, ja, det er jo beklageligt. Hvorfor ikke? Skulle du ikke se at få fat i en energiekspert hurtigst muligt, så du kan få afklaring på, hvad der er brug for i forhold til loftsisolering oppe på dit loft?

Måske efterisolering

Det kan sagtens tænkes, at du slet ikke har brug for ny loftssolering. Det kan være, at du kan nøjes med en supplerende loftsisolering. Det er jo sådan, at der faktisk findes loftsisolering på de fleste boliger. Men den er ikke altid tilstrækkelig. Og den loftisolering, der blev lagt for 15 eller 20 år siden er sikkert ikke tilstrækkelig i dag. Vi har jo forsket. Der er blevet udviklet nye produkter – og ja, klimaforandringerne stiller også krav til, at vi ændrer vores idéer om hvordan og hvorledes.

Mindst 400 mm tykt

I dag anses en korrekt loftisolering for at være ca. 40 cm tyk. Det er faktisk ret meget i forhold til, hvordan eksperterne mente for 25 år siden. Dengang var 15 cm tilstrækkeligt. Det er en forskel på 25 cm.  Altså fra dengang til nu! Har du tænkt over det? Du købte måske huset for 10 år siden og fik en rapport, der fortalte at loftsisoleringen var tilstrækkelig. Der var ingen anmærkninger i forhold til klimabeskyttelse og bæredygtigt byggeri. Det var der ikke krav om dengang. I dag er det en helt anden sag. Og du vil da gerne have, at din bolig lever op til de minimumskrav, der stilles til en god og klimavenlig bolig i dag.

Du skal derfor have gjort noget ved den nuværende loftisolering. Og ja, det kan godt være, at det er irriterende for dig og din familie, at I skal have et par venlige håndværkere oppe på loftet i et par dage. Men det vil I altså blive nødt til at finde jer i, hvis I virkeligt vil have en klimavenlig bolig – og hvis I vil spare på varmeregningen. Og hvem vil ikke spare penge? Især i disse tider, hvor inflationen stiger og stiger, renten på boliglånet stiger også – og ja det er ved at være lidt svært at få råd til lidt luksus i ny og næ. Tæring bliver sat efter næring, ikke?

Tal med en energiekspert

Så jo, du skulle se at få den der energiekspert fra Calidi og hans gode råd omsat til virkelighed. Kom i gang. Få den loftsisolering på plads, så du kan sidde lidt mere trygt her i den kommende vinter. Du behøver jo ikke at fyre for fuglene. Og skulle du være i tvivl om, hvor lang tid det vil tage håndværkerne at lave en god loftsisolering, så kan du jo bare spørge dem. Måske har de brug for to eller tre dage. Det kan de fortælle dig helt præcist, når du har haft besøg af energieksperten. De vil kunne anslå en pris og de vil helt sikkert kunne udføre loftsisoleringen lidt hurtigere, end du tror.