Billigt sydpå?

Nu er du næsten lige ved at græde. Din jul blev jo ikke helt, som du forventede. Du kom dog rimeligt ind i det nye år. Men du synes ikke rigtigt, at du har haft tid til at slappe af. Der har været arbejde – og en masse forberedelser – både til jul og nytår. Du føler dig træt og udmattet. Og hvad kan du gøre? Vitaminpiller? Dem tager du. Og du spiser sundt. Der er ikke noget galt med helbredet. Nej, det er bare humøret, der er helt i bund. Og det giver dig den der følelse af en uendelig træthed og en ualmindelig stærk trang til bare at forsvinde. Sydpå.

Varme tak

Ned til et sted, hvor der er lidt varmere – og, hvor chancen for at se solen er meget større. Du har derfor skannet din kalender. Du har mulighed for at tage fri i en uges tid i begyndelsen af februar. Og det vil du gøre. Hvis du altså kan finde et par billige flybilletter sydpå. Du er derfor ved at lave en undersøgelse over, hvad der findes af billige rejser til syden.

Du har nogle krav til din rejse. Ud over at den skal være billig, fordi ingen ved endnu, hvad der sker med energipriserne og inflationen, så skal den også ligge indenfor en rimelig afstand. Du vil ikke sidde foldet sammen i et flysæde i 10 timer for at komme til Asien. Du vil maksimalt flyve i 3 – 4 timer. Så det giver sig selv, at det måske bliver en afbudsrejse til et sted ved Middelhavet. Om det bliver Egypten eller Sicilien, ved du ikke endnu.

Du forsøger at identificere forskellige rejsemål, som du godt kunne tænke dig at besøge. Og så slår det dig: Du skal selvfølgelig kigge på rejser til Grækenland med fly, som du altid gerne har villet besøge. Er der ikke noget med, at de er gode til det der med lam og tzatziki dernede på Kreta?

Berlin er tæt på men…

Der er ikke andet at gøre: Du vil bare væk fra kulde, regn og slud. Bare i få dage. Eller måske i en hel uge. Det er ikke antallet af dage, der er afgørende her. Det, der virkeligt tæller, er at I kommer til et sted, hvor der er sol. Om det så er på skiferie, eller om det bliver en tidlig badeferie, betyder heller ikke noget. Og nej, det skal absolut ikke være en storbyferie. Så der er ikke noget med at lede efter billige flybilletter til Berlin – og derefter også selv sørge for at finde logi dér. Næ, det skal være sådan en rigtig rejse, hvor alt er arrangeret for jer.

Du er derfor ved at lede efter billige rejser til sydens strande – eller til et skisportssted. Det har du ikke helt bestemt endnu. Det eneste, du ved, er, at der skal være sikkerhed for, at der er sol. I skal måske ligge på en balkon i en ferielejlighed og bare nyde, at der er sol.

Charterrejser er stærkt undervurderede

Du har overvejet, om det skal være en afbudsrejse. Sådan lidt som en overraskelse til din partner. Du har en tanke om, at det kunne være fedt at ringe ham op og fortælle ham, at han skal møde dig i lufthavnen medbringende en weekendtaske og sit pas i lufthavnen. Det kunne da være ret sjovt. Afbudsrejser er der jo faktisk rigtigt mange af. Du kan se, at I kan komme til Sydspanien i tre dage for næsten ingen penge.
Du læser lidt mere om den specifikke afbudsrejse. Hotellet ser fint ud. Flyafgangene ud og hjem sker på menneskelige tidspunkter, så det er ikke din partners nattesøvn, der bliver forstyrret af dit opkald. Du kaster dog også lige et blik på charterrejser til samme destination. Finder ud af, at det absolut kan betale sig for dig at booke afbudsrejsen.