Hovedtelefoner på ønskesedlen

Det er lige snart jul. Og du har sådan set styr på det hele. Ok, der mangler to gaver, som du har tænkt dig at få købt inden på tirsdag. Det kræver bare en lille smule research fra din side. Dit problem er, at din niece har skrevet på sin ønskeseddel, at hun ønsker sig en hovedtelefon. Kunne hun dog ikke lige have sendt et link, til et par hovedtelefoner, som hun godt kan lide? Du har nemlig fundet ud af, at hovedtelefoner ikke bare er hovedtelefoner. Der er stor forskel. Der er nogle, der sidder i ørerne, og så er der nogle der sidder på ørerne. Forskellen kan være ret stor. For det første for den, der bærer hovedtelefonen. Dem, der sidder på ørerne, er jo lidt klodsede at have med i tasken. Dem, der sidder i ørerne, er smarte og diskrete – og nemme at pakke ned i tasken. Men er der ikke også forskel på, hvor godt man hører, med de forskellige hovedtelefoner? Nogle kan ligesom isolere lyden, så du ikke hører, hvad der sker omkring dig også. Andre kan ikke.

Hvilke høretelefoner er komfortable?

Men hvilke hovedtelefoner er rare at have på? Det kan godt være, at de små hovedtelefoner, som du putter i ørerne, er gode, fordi de giver lyden direkte, men er det et par hovedtelefoner, du kan holde ud at have på i flere timer? Og her når du frem til et essentielt spørgsmål: Du bliver nødt til at spørge din niece om, hvad hun skal bruge et par hovedtelefoner til.  Er det til, når hun bare skal lytte til musik? Skal hendes nye hovedtelefon bruges, når hun taler i telefon med veninderne? Eller skal det være et par, der skal bruges, når hun spiller på sin guitar? Der er forskel. Og dermed er der forskellige krav til hovedtelefonen.  Det skal du have afklaret med hende, inden du går på nettet for at købe hovedtelefoner.

En god butik til den slags

Du ved nemlig godt, hvor du skal henvende dig for at finde et par billige hovedtelefoner – lige her. Du fandt jo den der forretning, der sælger musikinstrumenter og udstyr til lydstudier sidste år. De har en kæmpe afdeling med salg af hovedtelefoner. Så dit problem med hensyn til hovedtelefon, er ikke, hvor du skal købe et par til din niece. Nej, problemet er, hvilken type og til hvilket formål du skal købe dem. Din niece skulle jo gerne have en julegave, som hun bliver glad for – og vil bruge. Det skal ikke være en gave, der bare bliver sagt tak for – og så får den lov til at ligge på en hylde og samle støv.

Du overvejer, om du skal ringe din niece op – eller skal du skrive til hende? Det hurtigste vil være at ringe hende op. Så du finder din mobiltelefon frem. Ringer hende op. Hun svarer hurtigt. Du kan høre, at hun sidder et eller andet larmende sted: Måske på en café eller i et tog. Der er nogle skingre pigestemmer i baggrunden. Hun svarer på dine spørgsmål. Og du ved nu, hvilken hovedtelefon hun skal have.