Tid til rustbehandling

Så kom der slud og regn. Vejene er glatte. Der bliver saltet – eller er det sand, der bliver sprøjtet ud på vejene? I alle tilfælde, så er det en ubehagelig tid for os alle sammen. Vi glider i smattet, som saltningen af vejene efterlader sig. Vores biler glider måske også i det. Og ja, der sker da også lidt flere små ulykker i disse tider, hvor vi lige skal lære at køre forsigtigt igen. Nogle af ulykkerne sker dog ikke, fordi vejene er glatte. De sker, fordi bilens fører er uopmærksom. Ikke fordi bilen er usikker. Bilen er nemlig førerens kæreste eje: Den bliver passet og plejet med al den omhu, en kærlig bilejer kan give den.

Service til tiden

Den bliver sendt til service mindst to gange om året. Den får skiftet olie hver tredje måned – også selv om det er helt unødvendigt. Og ja, den får sandelig også sin undervognsbehandling til tiden. Mindst hvert tredje år. Det der med rustbeskyttelse af biler er ejeren nemlig også opmærksom på. Så hvorfor er ejeren ikke opmærksom i trafikken? Hvorfor sker det netop for ham, at han og hans bil bliver involveret i en af de der små trafikulykker? Måske fordi han er alt for forsigtig? Måske fordi han har for travlt med at beundre sin bil. Der er jo sikkert blevet gjort noget ved det der dashboard, så det ser ekstra godt ud. Hvorom alt er, så er det positivt, at bilens ejer passer godt på sin bil.

En passet bil er sikker

Det kan måske synes lidt overdrevet at jeg siger det igen og igen, men en bil, som er passet, er en sikker bil. Og selvom ejeren af denne bil er lidt uopmærksom i trafikken, så kan vi jo se, at der aldrig har været alvorlige personskader eller skader på bilen.

Og til ejerens forsvar, så vil jeg altså også lige nævne, at det kan sagtens tænkes, at der var fuld opmærksomhed på trafikken. Der var bare en eller to bilister foran, der ikke var opmærksomme. Og de var årsag til ulykken. De havde nemlig ikke registreret, at der var isglat. Så de skred. Og det er svært at forudse sådan noget. Også selvom man kører forsigtigt.

Sørg for rustbeskyttelse i god tid

Forsigtig skal man dog være – især på de fugtige og glatte veje. Og det er virkeligt godt, hvis du sørger for at få din bil undervognsbehandlet i tide, inden de rigtigt fugtige måneder sætter ind. Det er jo i løbet af efteråret og vinteren. Så du skal sørge for at få din bil rustbeskyttet i løbet af foråret eller sommeren.

Rustbeskyttelse af biler – se her – sker på et særligt servicecenter, hvor de har personale, der er specielt uddannet til at foretage undervognsbehandlinger. Det er ikke et nemt job. Personalet skal vide helt nøjagtigt, hvad de laver. Og de skal sørge for at beskytte sig selv, da mange midler imod rust indeholder opløsningsmidler og kemikalier, der kan være farlige for helbredet. Det er derfor, du skal booke tid hos et servicecenter i god tid. Gør det allerede nu. Så er du på den sikre side.