Fra varmen til kulden

Her sidder du i varmen. Du er taget til Thailand, fordi du kunne bare ikke længer holde den der sure og negative stemning, der hersker her ud længere. Så et par uger i Thailand anså du for at være helt retfærdigt. Tja, du er heldig, at du har den mulighed. Altså at kunne rejse hvorhen i verden du vil – uden bekymringer eller forpligtigelser. Men nu, hvor du sidder derude i østen og sveder, hvad er så din drøm? Er det noget med, at du gerne vil hjem til de køligere himmelstrøg?

Måske til Trysil

Måske en skiferie til Trysil i Norge? Eller er det noget med, at du gerne vil opleve de europæiske storbyers pulserende kulturliv? Du er jo blevet lidt træt af al den folklore, som du har oplevet i Thailand. Ikke at du underkender de thailandske kulturer og deres unikke udtryksformer – enten via lyd, farver eller dufte. Det er bare noget med, at du er ved at indse, at du ikke kan flygte fra, hvem du selv er!

Uf, det var tunge og vægtige ord – her i en periode, hvor alle burde være i julestemning og derfor glade. Men du er ikke glad. Og du er ikke glad, fordi du godt ved, at jeg har ret. Og du ved ikke, hvad du skal gøre, for at komme videre med dit liv. Det eneste, du ved, er, at du bestemt ikke vil gøre, som din mor siger, at du skal: Komme hjem. Nej, så vil du hellere overnatte på et fjeld – helt alene – oppe i Norge. Uden nogen som helst form for komfort!

Norge er lige så godt som Østrig

Er det virkeligt sandt? Det tror jeg simpelthen ikke på. Du vil måske gerne til Norge i et par dage – helt alene. Og du vil måske gerne nyde solen og sneen, du kan finde deroppe. Og hvorfor skulle du ikke det. Det er nemt at komme til Norge. Også selvom du måske føler, at du er strandet i Thailand. Du kan bare gå på nettet og lede efter skiferier til Norge. Det er ikke svært at finde en ferie dertil – og det er mindst lige så godt som for eksempel Østrig. Og du kan sagtens finde en skiferie til Norge, hvor du også kan finde et godt logi, uden at det kommer til at koste det hvide ud af øjnene.

Skal nok starte forsigtigt

Og ja, hvis det nu virkeligt er sådan, at du er på vej hjem fra Thailand – efter et ophold derude på mere end fem år, så skal du altså lige passe lidt på dig selv. Du er ikke den samme, som du var for fem år siden, da du tog afsted. Du har brug for andre forhold. Og ja, en skiferie er måske ikke en permanent løsning. Men den kan hjælpe dig videre. Og har du brug for endnu et råd, så vil jeg anbefale, at du booker en skiferie til Trysil. Her har du nemlig mulighed for at finde et logi, der tilbyder dig muligheden for både at være sammen med andre mennesker, men også, at du kan trække dig helt tilbage, hvis du føler, at du har brug for at tænke lidt mere over, hvad fremtiden skal bringe.