Sport, skader og massage

Os, der godt kan lide at dyrke sport på konkurrenceplan, ved godt, at vi skal passe på med at overtræne. Vi har lært det af skade. Der er ikke én af os, der ikke har prøvet at have en alvorlig skade, som vi fik i forbindelse med træningen. Måske var der virkeligt tale om et uheld. Det kan være, at vi var ude og løbe i skoven og kom til at snuble over en sten. Vi faldt og brækkede en arm eller et ben. Vi blev sat ud af træning i den tid det tog, indtil vi kom os over skaden. De fleste sportsmennesker kommer dog ikke til skade, fordi de er ude for et uheld! Nej, de kommer til skade, fordi de ikke giver deres krop – og især musklerne – tid til at hvile.

Restitutionsstøvler?

Hvile er vigtigt, når du er i hård træning, fordi dine muskler skal have lov til at kunne udskille alle de affaldsstoffer, som udvikles i dem under træning. Kan musklerne ikke komme af med affaldsstofferne, så kan du få fx krampe, som kan bevirke, at du kommer til skade. Affaldsstofferne blokerer nemlig musklerne. Og hvordan får musklerne så affaldsstofferne væk? Ja, det sker igennem blodcirkulationen. Og da hård træning faktisk også betyder, at du udsætter dine muskler for skade, så er det altså vigtigt, at musklerne får lov til at få blodcirkulationen i gang igen. Jo, som sportsmenneske ved du også godt, at det er fristende at give den en ekstra skalle en gang i mellem. Også selvom din træner siger, at du ikke skal gøre det. Du har måske selv svært ved at modstå fristelsen til at træne lidt hårdere? Er der noget du kan gøre, så du rent faktisk kan træne hårdt, uden at komme til skade? Og måske snyde lidt, så du hurtigere bliver stærkere?

Ja, det er der: Du kan bruge Recovery Boots. Hvad er det? Ja, det er sådan et par støvler, du kan trække på benene og så kan de ligesom massere dine ømme benmuskler efter løbeturen. Det bevirker, at musklerne hurtigere får gang i blodcirkulationen – og dermed også kommer af med de affaldsstoffer, som kan bevirke, at du måske får krampe. Mere er der ikke i det.

De masserer benene på en særlig måde

Det du skal vide om Recovery Boots er dog, at de ligesom består af forskellige kamre, der indeholder en mekanisme, der får dem til at massere benene. Fidusen ved dem er, at de kan indstilles til at give massage af forskellig styrke. Det kan være, at du virkeligt skal have masseret musklerne helt i dybden. Det kan også være, at du bare lige skal give dem lidt blødere massage.

Recovery Boots kan du købe i flere forskellige udgaver. Du kan få dem med få eller flere kamre. Du kan få dem med batterier og du kan få dem med ledning, så du kan tilslutte dem til en stikkontakt. Det sidste er måske ikke altid den bedste løsning for dig. Den binder dig til, at du bruger dine Recovery Boots et bestemt sted. Men det er et valg du selv skal lave.

Giv dig selv massage med en massagepistol

Du har fået en julegave. Den ligger stadig i æsken. Du har ligesom ikke haft tid til at læse manualen. Og du har sådan set heller ikke haft tid til bare at beundre den. Men nu, her i dag, hvor der er meget stille overalt, så er tiden kommet: Du skal have pakket din nye massagepistol købt her ud af den æske, som den ligger i. Du skal have studeret manualen. Og så skal du naturligvis afprøve den.

Juleferien har været lidt hektisk. Der har været mange arrangementer og fester, som du skulle med til. Du har dog sørget for, at du kom ud og løbe hver morgen. Det her med at holde sig i form, er jo vigtigt for dig.
Men så i går – inden endnu en hektisk dag begyndte – så fik du ligesom ondt i dine lårmuskler. Det var lidt som om, at du ikke rigtigt kunne skridte igennem, da du løb. Der var noget, der ligesom trak – eller holdt låret tilbage. Måske har det noget at gøre med, at du har fået for meget mad – og alkohol – i de sidste dage. I hvert tilfælde, så måtte du sætte farten ned.

Du læser din massagepistols manual. Du lærer om de forskellige hoveder, du kan sætte på den. Du finder ud af, hvordan du skal skifte massagepistolens hoveder og, hvad hvert enkelt hoved er bedst til.
Du finder hovedet, der egner sig til at massere ømme lårmuskler, frem. Det bliver sat på massagepistolen. Det skal afprøves med det samme. Men hov, din massagepistol er jo batteridrevet, så den skal lige oplades først. Du finder den lille USB oplader, der ligger i den fine lille taske, som selve massagepistolen og hovederne kan ligge i, frem.

Opladet og klar til massage

Du venter til din massagepistol er blevet ladet. Og så sætter du den imod låret. Du kan mærke, at selv ved den lave hastighed, så gør den noget godt for dit lår. Smilet på dit ansigt fortæller alt: Velvære. Du prøver ved mellem hastighed. Det er godt. Virkeligt lækkert. Du kan mærke, at massagepistolen kan det, den skal. Et tryk mere på knappen og du har sat den på høj hastighed. Her kan du mærke, at din massagepistol virkeligt kommer i dybden.

Du stopper massagepistolen. Vender og drejer den. Holder den i hånden. Kigger med beundring på den. Det er den bedste julegave, du har fået i mange år. Du lægger den fra dig. Finder den lille taske som massagepistolen kom i, frem og kigger også på den. Der er en særlig plads til hvert af dens hoveder. Og til USB opladeren – og selvfølgelig også til selve massagepistolen. Og ja, tasken er pæn og kompakt. Du kan sagtens have den med på arbejde eller til træning nede i fitnesscenteret. Og så vejer den heller ikke særligt meget. Du overvejer om den faktisk vejer lige så meget som din drikkedunk, når den er fyldt. Du læser specifikationerne for din massagepistol. Og du finder ud af, at selve massagepistolen ikke engang vejer lige så meget som en halv liter vand.