Stress grundet angst

Vi er flere og flere, som anerkender, at vi har brug for hjælp til at komme igennem vores hverdag. Nogle af os søger hjælp hos en psykoterapeut, så vi kan tale med et menneske om alle de små og store problemer vi skal tackle i vores hverdag. Andre finder en løsning i at kunne gå til fitness. Der er også nogle, som opsøger en stresscoach for at komme af med alle de spændinger og tanker, de går og bokser med. Der er dog nogle mennesker, der ikke søger hjælp. De mener ikke, at de har brug for hjælp. De ved selvfølgelig bedst selv. Når de ikke vil have hjælp, så betyder det jo sikkert, at de virkeligt ikke har brug for hjælp.

Generaliseret angst

Men, der er altså nogle af de mennesker, der virkeligt har brug for hjælp. De kan bare ikke lige identificere hvilken form for hjælp, de har brug for. Måske fordi de lider af generaliseret angst. Det er nemlig en form for angst, som de fleste mennesker kender til, men ikke helt identificerer som et problem for dem. De mener måske, at det er normalt at være nervøs eller at have tvangstanker. Og ja, faktisk er det normalt, at vi er nervøse og har tvangstanker. Men for nogle af os bliver det bare for meget. Den der uro, vi føler, bliver ødelæggende for os i hverdagen. Vi begynder derfor at destruere vores hverdag – og det kommer til at gå ud over dem, som vi holder af.

Ikke på en fysisk måde. Men på en måde, som måske kan føre store problemer i samlivet med sig. I form af skænderier. Eller ligegyldighed overfor hinanden. Og er der noget værre end ligegyldighed? Generaliseret angst er en snedig og lumsk angstform. Derfor er det nødvendigt, at du finder ud af om det er angst du lider af, når du er rigtigt nervøs eller anspændt. Du kan nemlig gøre noget ved den form for angst – og dermed kan du også sikre, at du ikke bliver årsag til at I får et dårligt forhold til hinanden.

Føl din krop og få behandling

Du skal derfor lægge lidt mærke til din krop. Du skal mærke efter og du skal registrere om du føler dig særligt urolig – og kan du registrere i hvilke situationer uroen kommer over dig, så er det super – fordi det vil hjælpe dig i behandlingen af generaliseret angst senere. Du føler måske at du slet ikke kan overskue hverdagen – ja så er der måske tale om at du lider af angst. Du nægter (ubevidst) at tage ansvar og derfor kan du ikke overskue noget som helst. Måske er du ualmindeligt træt, men du kan bare ikke sove om natten?

en slags symptomer er tydelige tegn på, at du lider af generaliseret angst. Du skal gøre noget ved det. Du skal i behandling – og du skal undgå, det sætter sig som stress – se her. Og ja: Skal jeg skrive det med store bogstaver? Det er muligt at gøre noget ved generaliseret angst. Også i dit tilfælde. Behandlingen af generaliseret angst er ikke besværlig. Ofte handler det om, at du kun skal lære at tænke på en anden måde i din hverdag. Og det kan du hurtigt lære.