Tips til badeværelset

Hvis du er ved at renovere dit badeværelse – eller at bygge et helt nyt – så er der en anbefaling, som du bør lytte til: Du skal sørge for at dit badeværelse bliver så stort som muligt. Kan du inddrage et lille rum i badeværelset, så gør det. Der er flere forklaringer på hvorfor, du skal have et stort badeværelse:

For det første: Det er nemmere at lufte ud i et stort rum – eller at ventilere det. Og det er vigtigt, så du undgår fugtskader.

Skal virke hele året

For det andet: Du kan nemmere indrette det, så det kan møde alle dine krav hele året. Det er stadigvæk sommer. Der er 38 graders varme allerede kl. 8 om morgenen. Fugten hænger i luften som en tynd film. Du kan næsten se fugten. Det er søndag, så du skal ikke på arbejde. Du overvejer at tage på stranden for at få en dukkert og blive kølet lidt ned, da sveden drypper ned ad kroppen. Men din bil? Ja, den er jo på værksted. Muligheden for at kunne tage et køligt brusebad om sommeren skal være til stede. Du går ud og tager et brusebad. Lukker pligtskyldigt den nye brusedør, så vandet ikke sprøjter ud over det hele. Badet er forfriskende – og køler kroppen ned. Herligt. Du gider ikke at tørre kroppen, før du tager undertøj, t-shirt og shorts på. Du ved nemlig, at om ganske få minutter – højest et kvarter – så vil du igen have den der irriterende dråbe af sved trillende ned over benet.

En brusevæg er en god løsning

Og ja, for at undgå problemer med fugt, så er anbefalingen også, at du sørger for at skærme for sprøjt fra vand med en brusevæg. Brusevægge er nemlig ikke beregnet til at ’lukke dig inde’ i brusebadet – sådan som en bruseniche næsten gør. Nej, de sørger for at luften kan bevæge sig, hvilket betyder at udluftningen bliver nemmere. Og hvem har ikke lidt en varm sommerdag, hvor et brusebad bare er redningen? Du væbner dig med en flaske iskoldt vand. Drikker en hel liter i løbet af ingen tid. Sætter dig i sofaen og mærker, at sveden begynder at løbe igen. I sådan en situation ville du ønske, at du havde to ting: Et køleskab, der kan lave isterninger i løbet af ingen tid. Og et badekar i badeværelset. Helst et fritstående badekar, som du kunne fylde med koldt vand og isterninger. Det har du desværre ikke.

Mange vil gerne have et badekar

For det tredje, så skal du sørge for, at du har plads til et lækkert badekar. Et badekar er nemlig den eneste rigtige løsning, når du kommer hjem en rigtig kold vinterdag. Det behøver ikke at være et fritstående badekar, selvom det er flot. Men et varmt skumbad en kold aften er altså bare det mest afslappende, når de spændte muskler, der har forsøgt at holde dig varm, skal have en velfortjent pause. Du går endnu engang i brusebad og lader bare de kølige vandstråler strømme ned over kroppen, imens du priser dig lykkelig for, at du har en god brusedør af tykt glas, der ikke tager imod kalk fra vandet. Efter badet gider du ikke at tage tøj på. Heden banker jo ned. Nej, det bliver den lette kimono af tyndt bomuld. Du skal givetvis i brusebad endnu et par gange i løbet af dagen.

Kan du etablere sådan et rum i din bolig, så er der garanti for, at du fremover får både velvære og sparer mange penge, fordi du slet ikke har lyst til at tage enten til stranden på de varme dage, eller på spaophold de kolde. Du har jo etableret de perfekte forhold for personligt velvære – hele året rundt.