Ergonomi er vigtig

Nu har du sikkert gået med dårlig samvittighed overfor dig selv i flere måneder, fordi du endnu ikke har fået indrettet det hjemmekontor. Du lovede dig selv at gøre det, dengang vi var i lockdown og skulle arbejde hjemmefra. Du fik overtalt din viv til at flytte alle sine sy- og strikkeprojekter ned i kælderen – der hvor strygejernet og tørretumbleren står. Der er lunt – der er lys og rigeligt med plads til, at hun kan få plads til alle sine projekter. Hun var helt med på idéen. Havde faktisk selv tænkt på det.

God indretning

Hun bad dig bare om at sørge for, at værelset, som hun overlader til dig, bliver indrettet smagfuldt. Og så skulle du lige hjælpe hende med at få bakset den store symaskine ned i kælderen. I fik den store maskine ned på plads i kælderen. Og du fik da også sørget for, at hun fik den gode – den ergonomiske – kontorstol med sig derned, så hun kan sidde godt og komfortabelt ved sit designerbord.

Du fik malet værelset. I en ret flot gråhvid farve. Lige den farve, som du godt kan lide. Lidt grå de mørke dage – og næsten fuldkommen hvid de lyse dage. Du fik sat et skrivebord op. Din lap top blev placeret på bordet. Du fik sat en arkitektlampe på bordet. Og du fik taget dig sammen til at finde en gammel taburet, som du godt kan lide at sidde på, imens du arbejder ved din skærm. Mere fik du ikke gjort. Og der er flere ting, som du nu har det dårligt med:

En taburet dur bare ikke

Det første er, at du har opdaget, at det ikke er særlig rart at sidde på en taburet i mange timer hver dag. Det er heller ikke særligt rart, at du ikke har fået sat nogle reoler eller hylder op, så du kan få lagt dine papirer og mapper i de rigtige bunker. Det er heller ikke behageligt, at du ikke har et lille gardin eller en lille persienne, du kan trække for vinduet, når det er mørkt udenfor. Du skal have gjort noget ved det hjemmekontor nu. Det ser jo ud til, at du vil skulle bruge mange timer på det i de kommende måneder.

Gode ergonomiske kontorstole

Det første, du skal gøre, er derfor at finde det site med ergonomiske kontorstole, som I købte den stol, som din viv bruger, fra – for et par år siden. Og ja, det skal være en ergonomisk kontorstol, du skal købe. Du skal nemlig ikke løbe nogen risiko for at udvikle en dårlig arbejdsstilling, når du arbejder. Det er bedre at forebygge end at helbrede. Så for at undgå, at du sidder og spænder i kroppen og får udviklet dybe og intense smerter et eller andet sted på din krop, så er det bedst at købe en ergonomisk kontorstol. Sådan én kan nemlig indstilles i højden, så du sidder rigtigt ved skrivebordet. Den kan også indstilles, så den giver dig den bedste støtte ved lænden eller længere oppe ad ryggen – alt efter, hvad du har brug for og finder behageligt.